Vierde editie SVGT-Kidstoernooi groot succes

Op woensdagmiddag 12 oktober 2016 vond op de velden van TVC’28 in Tubbergen de vierde editie van het jaarlijks terugkerende SVGT-Kidstoernooi plaats voor alle basisschoolleerlingen binnen de Gemeente Tubbergen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar (goepen 4 t/m 8). Dit betrof een 7 tegen 7 jeugdvoetbaltoernooi georganiseerd door de FC Twente supportersvereniging Gemeente Tubbergen (SVGT) in samenwerking met voetbalvereniging TVC’28 uit Tubbergen.

35 deelnemende teams

Dat de animo onder de jeugdige voetballiefhebbers groot was bleek wel uit het aantal opgegeven teams. Er hadden zich dit jaar 35 teams ingeschreven voor het toernooi. Helaas wat minder dan vorig jaar, maar dit heeft er alles mee te maken dat er een daling is van het aantal leerlingen in de gemeente Tubbergen. De activiteitencommissie van de SVGT was erg tevreden over het aantal inschrijvingen, waarbij zeker de origineel bedachte teamnamen opvielen. Een geweldige opkomst en deelname van meer dan 330 kinderen. Ook was dit jaar de Kidsclub van FC Twente weer aanwezig. Ze hadden midden op het complex een stand met een opblaasbaar doel en een opblaasbare boog. De kinderen maakten hier gretig gebruik van, vooral het schieten op het opblaasbare doel was een ware attractie. Dit jaar waren de weergoden ons goed gezind. Nadat er vorig jaar veel regen gevallen was, hadden we dit jaar hooguit te maken met een frisse wind. Het belangrijkste was dat het droog was! Dit leverde bij de deelnemende kinderen en begeleiders veel blije gezichten op. De organisatie was dan ook zeer content met dit gegeven en had organisatorisch alles tot in de puntjes geregeld.

Spannende strijd en penaltybokaal

Er waren leuke prijzen te winnen. Er werden in drie categorieën om de prijzen gestreden, voor de jongens en gemengde teams in twee leeftijdscategorieën, namelijk 7 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Voor de meisjes werd één aparte poule gemaakt waarin gestreden werd om de hoofdprijs. Een team bestond uit minimaal 8 spelers/speelsters en 1 begeleider. De organisatie had voor deze dag maar liefst zeven velden tot haar beschikking waardoor alle poulewedstrijden in vlot tempo konden worden afgewerkt. Voor elke categorie werd er een eerste en tweede prijs beschikbaar gesteld. Tevens was er voor elke categorie nog een aparte SVGT-penaltybokaal.

De finale voor de jongens in de leeftijdscategorie van 7 – 9 jaar ging tussen de teams “De loempia’s” uit Albergen tegen de “Eight Team” uit Reutum. De uitslag was 2-2 waardoor penalty’s een beslissing moesten brengen. “De loempia’s” trokken hier uiteindelijk aan het langste eind en werden winnaar in hun leeftijdscategorie. De finale in de leeftijdscategorie jongens van 10 – 12 werd een Geesterens onderonsje en ging tussen “De vieze ratten” en “Berends op de scooters” . “De vieze ratten” won deze finale afgetekend met 5-0. De meisjescategorie werd een prooi voor de meisjes uit Geesteren van het team “MC Flurry”, voor de “voetbalgirls Fleringen”.

Ook was er deze middag voor alle drie de categorieën een SVGT-penaltybokaal te winnen. Elk team moest in zijn eigen ingedeelde categorie tien penalty’s proberen te “verzilveren”. Vanzelfsprekend was het team met de meeste benutte penalty’s in zijn/haar categorie de winnaar van de felbegeerde SVGT-penaltybokaal. In de leeftijdscategorie voor de jongens van 7 t/m 9 jaar won het team “De kanjers” uit Tubbergen. In de leeftijdscategorie voor jongens van 10 t/m 12 jaar ging “FC Alphonsus” uit Harbrinkhoek met de felbegeerde SVGT-penaltybokaal aan de haal. Bij de meisjescategorie bleken “De hartjes” uit Fleringen het beste de penalty’s te kunnen verzilveren. Het betreft een wisselbokaal, dus bovengenoemde teams mogen de SVGT-penaltybokaal een jaar lang in hun bezit houden.

Alle hierboven genoemde winnaars van harte gefeliciteerd!

Prijsuitreiking door FC Twente speler Joachim Andersen.

Joachim Andersen, selectiespeler van FC Twente was deze middag aanwezig om de diverse prijswinnaars te voorzien van felicitaties en bijbehorende bekers. Uiteraard moesten er handtekeningen en foto’s worden gescoord door de kinderen.

Namens de SVGT-activiteitencommissie bedanken we voetbalvereniging TVC’28 uit Tubbergen voor het beschikbaar stellen van het complex deze dag, FC Twente, FC Twente Kidsclub, de vele vrijwilligers, begeleiders en sponsoren die zich vol overgave hebben ingezet om de vierde editie van het SVGT-Kidstoernooi tot een groot succes te maken.

Foto’s.

Foto’s van deze dag zijn te vinden door hier te klikken.