SV Gemeente Tubbergen krijgt vorm

Afgelopen week heeft er een interview plaastgevonden met een aantal bestuursleden over de stand van zaken van de SV Gemeente Tubbergen. Hieronder vindt u het complete interview.

 

 

Supportersvereniging Gemeente Tubbergen krijgt vorm

 

GEMEENTE TUBBERGEN – Wedstrijden van FC Twente worden door veel voetballiefhebbers uit de gemeente Tubbergen bezocht. Eind oktober vorig jaar besloten een aantal fans een supportersvereniging op te richten voor de negen gemeentelijk kerkdorpen. Het eerste jaar staat Supportersvereniging Gemeente Tubbergen, zoals de fanclub sinds de officiële oprichting op 31 oktober 2011 heet, onder toezicht van een door FC Twente aangestelde veiligheidscoördinator. Naast wedstrijdkaarten en busvervoer kunnen leden ook activiteiten als een dartstoernooi, een voetbaltoernooi en een feestavond verwachten waarbij spelers van de hoofdmacht worden uitgenodigd.

De Enschedese profclub heeft een stringent beleidsplan waarin onder meer staat dat een supportersvereniging moet bestaan uit minimaal vijftig leden en dat deze FC Twente moeten promoten. ,,Die doelstellingen halen we wel, daar ben ik helemaal niet bang voor”, verzekert voorzitter Joris Fox. Na twee maanden hebben we al 81 leden welkom mogen heten, we zijn zelf een van de grotere clubs uit de regio. ,,Het contact met FC Twente is uitstekend”, aldus Fox. ,,Onze inzet wordt zeer gewaardeerd.”

Activiteiten
,,Per 31 oktober 2011 is het officieel maar er komt meer bij kijken dan we dachten”, vertelt Michel Wagemans, bestuurslid. Aangezien in de hele gemeente maar één supportersvereniging toegestaan is, willen we het wel goed doen. Zo zijn we actief op Facebook, Twitter en onze website www.svgemeentetubbergen.nl. We hebben zelfs al een eigen logo en zijn bezig met merchandising. FC Twente-fans die nog niet in bezit zijn van een jaarkaart schaffen er als lid een aan. ,,Lidmaatschap heeft gewoon veel voordelen”, legt secretaris Mark Oude Luttikhuis uit. ,,Voorrang bij de kaartverkoop, georganiseerd busvervoer en de gezellige activiteiten die worden georganiseerd.” Het oprichtingsfeest staat gepland op zaterdag 24 maart. Die avond wordt bij Cafe Fox in Tubbergen gezamenlijk de wedstrijd ADO Den Haag – FC Twente gekeken. Leden en belangstellenden die zich deze avond opgeven als officieel lid zijn van harte welkom. Nader bericht omtrent het oprichtingsfeest volgt op een later tijdstip.

Bestuur
Eens in de drie weken komt het bestuur voor vergadering bijeen in Tubbergen of in Harbrinkhoek. Fox: ,,Tot nu toe komen de bestuursleden uit deze twee dorpen maar we zien het liefst uit ieder dorp een bestuurlid aantreden zodat overal een aanspreekpunt is.” ,,Zo bevordert de gezamenlijke voetballiefde tevens de communicatie tussen de dorpen”, vult Oude Luttikhuis aan. Ondertussen richt de nu nog aspirant-supportersvereniging zich volledig op komend voetbalseizoen. ,,Momenteel vindt er een inventarisatie plaats van wie mee wil naar wedstrijden en wie eventueel lid wil worden,” informeert Oude Luttikhuis. Een jaar na oprichting (31 oktober 2012) wordt men na goedkeuring van FC Twente als officiële supportersvereniging opgenomen.

Leden
De supportersvereniging hoopt dit jaar nog meer FC Twente-fans als lid te mogen verwelkomen. Voor jongeren tot veertien jaar is lidmaatschap gratis. Voor veertien jaar of ouder bedraagt het lidmaatschap € 12,50 per persoon. Opgave is mogelijk door een mail te sturen naar: svgemeentetubbergen@hotmail.com Niet-leden kunnen voor kaarten contact opnemen met de supportersvereniging. ,,Als we kaarten over hebben worden deze vanzelfsprekend verkocht”, verklaart Fox. ,,Dat is waar we voor gaan, geen akkefietjes tijdens het voetballen, gewoon met een groep voetballiefhebbers, jong, oud, en vaders en moeders met kinderen gezellig naar een voetbalwedstrijd van FC Twente.” Het bestuur bestaat uit de volgende personen: Jeroen Hoogenraad, Jordy Siegerink, Sander Alberink, Mark Oude Luttikhuis, Jeroen Egberink, Michel Wagemans, Joris Fox, Chris Brughuis en Emiel Mensink. Op de foto ziet u een deel van het bestuur.